Om det gamle Aarestrup Sogn

Projektbeskrivelse til bogen: Formålet er at supplere den af Th. Johansen i 1934 skrevne bog “Af Aarestrup Sogns Historie” og den af Jens Randers i 2010 skrevne bog ”Om det gamle Aarestrup Sogn i 500 år. En beretning om oprindelsen af og udviklingen i sognet slægtsforbindelserne mellem nogle af beboerne og hvad der blev af efterkommerne”, samt skabe en ejendomsfortegnelse indeholdende lokalhistoriske oplysninger til supplering af teksten til billeder lagt ind på Lokalhistorisk Arkiv for den tidligere Støvring Kommune og bestående af foto af personer, huse, arbejdssituationer, fritidsaktiviteter, skolefoto og begivenheder fra det gamle Aarestrup Sogn. Denne udgave er kun baseret på tekst, da eventuelle billeder kan ses på arkiv.dk

De optagelser af ejendomme og personer i “Om det gamle Aarestrup sogn før og efter år 2000”, der ikke har været medtaget i Th. Johansens eller i Jens Randers’ bog vil blive hentet fra opslag i Den Offentlige Informationsserver, OIS til dato, Kirkebøger til 1960 (omfattende fødested, fulde navn, fødselsdag og år), Tingbøger til dato (omfattende navn på ejer og år for ejerskifte. Hæftelser, juridiske eller andre noteringer medtages ikke. Tilkøb, frasalg o. lign. medtages kun hvis de har lokalhistorisk interesse) og informationer fra de ildsjæle, der vil være nævnt i bogens efterskrift og hvad jeg selv husker. Der bliver ikke henvist til personer/slægtsforbindelser, uden det fremgår tydeligt hvordan forbindelsen består. Der bliver ikke hentet oplysninger fra andre registre eller gengivet historier fra/om privatpersoner uden meddeleren er nævnt eller godkendt af omtalte. Data på fødte efter 1960 bliver kun medtaget i det omfang omtalte eller forældre har godkendt det.  

NB! Efterfølgende link henviser til hvad man offentlig må hente fra Kirkebøger og Tingbøger:
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/collection/theme/1
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/collection/theme/4